Buurtbonnen

Een buurtbon is een soort tegoedbon. Inwoners van Hengelo kunnen met een buurtbon ideeën betalen om hun buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. De gemeente registreert uw aanvraag en kijkt of uw idee past in het gemeentelijke beleid. Daarna stuurt de gemeente uw aanvraag door naar de bewonersorganisatie in uw buurt of wijk. De bewonersorganisatie geeft dan een bindend advies aan de gemeente. Uiteindelijk hoort u van de gemeente of uw aanvraag is toegekend of afgewezen.

Ik heb een buurtbon aangevraagd. Krijg ik het gevraagde geld nu overgemaakt?
Nee, de buurtbon is een soort tegoedbon. De gemeente betaalt alleen op basis van ingediende facturen, tot het maximum van het toegekende bedrag.

Het ingevulde formulier moet teruggestuurd worden naar de Gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, dus op = op!

Veel Hengeloërs hebben de afgelopen jaren een buurtbon ontvangen. Bijvoorbeeld voor een sinterklaasfeest, een kerstconcert voor ouderen, buurtactiviteiten, een sing-a-songmiddag of een theater- en dansworkshop voor kinderen. Het is allemaal mogelijk met een buurtbon. Meer informatie over buurtbonnen vindt u op Gemeente Hengelo | Buurtbonnen. Op www.facebook.com/buurtbon krijgt u een indruk van de ideeën die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Inspiratie genoeg!

Buurtbon

Buurtbonnen aanvragen

Heb je een goed idee? Dan kun je vanaf 14 februari 2024 een buurtbon aanvragen met het Aanvraagformulier Buurtbon 2024. Vul het formulier in en stuur het (eventueel met bijlagen) naar:

Gemeente Hengelo – College van B en W
t.a.v. Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie
Antwoordnummer 168
7550 VB Hengelo (O)
(postzegel is niet nodig)

Werk je liever digitaal? Dan mag je het formulier ook mailen naar gemeente@hengelo.nlWil je liever een subsidieaanvraag bij de BHM doen?

Klik dan hier…