Buurtbonnen

Een buurtbon is een soort tegoedbon. Hengeloërs kunnen met een buurtbon ideeën uitvoeren om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Buurtbonnen bestaan in Hengelo al sinds 2008. Sinds 2012 beslissen Gemeente en bewonersorganisaties of een idee geschikt is voor een buurtbon of niet. Aanvragen is simpel. Belangstellenden kunnen een aanvraagformulier downloaden (zie onder) of ophalen bij o.a. het stadskantoor, het kantoor van Welbions en diverse buurt- en wijkcentra in Hengelo.

Het ingevulde formulier moet teruggestuurd worden naar de Gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, dus op = op! Vervolgens brengen de bewonersorganisaties in Hengelo advies uit aan de Gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend.

Veel Hengeloërs hebben in de afgelopen jaren met de buurtbon iets moois gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. Op www.hengelo.nl/buurtbon vindt u o.a. een boekje en een filmpje van deze ideeën.

Bron: Gemeente Hengelo

Buurtbonnen aanvragen

Heb je een goed idee? Dan kun je vanaf 14 maart 2023 een buurtbon aanvragen met het aanvraagformulier Buurtbon 2022. Vul het formulier in en stuur het (eventueel met bijlagen) naar:

Gemeente Hengelo – College van B en W
t.a.v. Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie
Antwoordnummer 168
7550 VB Hengelo (ov)
(postzegel is niet nodig)

Werk je liever digitaal? Dan mag je het formulier ook mailen naar gemeente@hengelo.nlWil je liever een subsidieaanvraag bij de BHM doen?

Klik dan hier…